Ştiri

Sursa imaginii: deschide.md

Postat de: Vasile Cojocari

Ştiri / Politic

13 Apr. 2019 / 13:50

Federaţia Rusă nu este interesată să rezolve situaţia din regiunea transnistreană, declaraţie

Federaţia Rusă nu este interesată să rezolve situaţia din regiunea transnistreană şi va lua toate măsurile posibile pentru a amâna acest proces de soluţionare a conflictului. De această părere este reprezentantul special al Ucrainei pentru reglementarea transnistreană, ambasadorul Viktor Krijanivski, relatează Radio Moldova Actualităţi.

„În realitate, nu există progrese în ceea ce priveşte reglementarea politică. Pentru Rusia, este foarte important să menţină un focar de pericol şi tensiune”, a explicat diplomatul ucrainean, în timpul unui discurs susţinut la Forumul de Securitate de la Kiev.

Viktor Krijanivski a adăugat că, din cauza unor astfel de focare, Rusia împiedică dezvoltarea normală a regiunii. „Partea rusă nu este interesată ca cineva să se dezvolte mai mult decât Rusia, pentru că acest lucru ar fi în defavoarea sa” - a mai menţionat ambasadorul ucrainean, adăugând că Ucraina face tot posibilul pentru a rezolva situaţia, în special prin înfiinţarea de puncte de control comune la frontiera dintre Ucraina şi Republica Moldova, blocând, astfel, traficul ilegal de droguri şi de arme.

 

Comentarii