Ştiri

Sursa imaginii: Deschide.MD

Postat de: Vasile Cojocari

Ştiri / Politic

22 Iul. 2019 / 19:10

Dorin Chirtoacă cere Guvernului abrogarea unor hotărâri din 2013

Toate fărădelegile care s-au întâmplat în ultimii 15 ani în Republica Moldova au fost înfăptuite cu complicitatea lui Vladimir Voronin şi Vlad Plahotniuc. De acest fapt se arată convins liderul Partidului Liberal Dorin Chirtoacă. În cadrul unei conferinţe de presă, el a declarat că din 2006 încoace au fost emise mai multe hotărâri de Guvern în privinţa privatizărilor şi sistemului bancar, care au dus la iniţierea furtului miliardului. Cei vizaţi nu au venit deocamdată cu o reacţie, relatează Mesager.

„13 decembrie 2006, hotărâre de Guvern prin care se propune legea de deetatizare, de privatizare  de aici încep toate relele daca vreţi din ultimii 15 ani. Pe 7 aprilie se votau fel de fel de legi care să favorizeze furtul miliardului, iată butonul roşu a fost votat anume pe 7 aprilie 2011. Iată un raport al ministerului Economiei din 2011 unde pe ultima pagina sunt scrise recomandări, acestea care sunt evidenţiate vizează Aeroportul, Banca de Economii şi Air Moldova”, a declarat Dorin Chirtoacă.

Chirtoacă s-a adresat cu un apel către Guvern cu solicitarea de a fi abrogate hotărârile din 30 mai şi 19 iunie 2013 de  concesionare a Aeroportului si respectiv de aprobare a regulamentului care permitea emisia suplimentara de acţiuni.

Solicitat să comenteze acuzaţiile lui Chirtoacă, Serviciul de presă al PCRM a comunicat că Vladimir Voronin va veni cu o reacţie zilele următoare.

Şi reprezentanţii Partidului Democrat nu au dorit să comenteze acuzaţiile la adresa lui Vlad Plahotniuc, spunând că nu au împuterniciri in acest sens.

Amintim că la sfârşitul săptămânii trecute, legislativul a recomandat Curţii de Conturi să efectueze, în următoarele două luni, auditul celor patru contracte de privatizare de rezonanţă, inclusiv a celui de concesionare a Aeroportului, care sunt vizate intr-o ancheta a Comisiei parlamentare pentru economie, buget şi finanţe.

Comentarii