Ştiri

Sursa imaginii: imagine simbol

Postat de: Svetlana Cojocaru

Ştiri / Politic

12 Aug. 2019 / 14:35

Deputaţii Paridului Şor propun anularea imunităţii parlamentare

Deputaţii din fracţiunea Şor vor înainta în Parlament o iniţiativă legislativă prin care vor cere anularea imunităţii deputaţilor. Anunţul a fost făcut, în cadrul unui briefing de presă, de către deputatul din partea Partidului Şor, Marina Tauber, relatează Radio Moldova Actualităţi.

Pentru a colecta numărul suficient de semnături, Marina Tauber a făcut un apel către deputaţi, menţionând că aceştia pot consulta proiectul în biroul fracţiunii Partidului Şor.

„Pentru realizarea acestei idei este necesară modificarea Constituţiei şi a unui şir de acte legislative. Considerăm că iniţiativa noastră trebuie să fie susţinută de către toate fracţiunile şi de către toţi deputaţii din Parlament. Acest proiect nu este o ambiţie şi un privelegiu al fracţiunii Partidului Şor, dar este o necesitate ce trebuie să devină normă în Republica Moldova. Deputatul trebuie să lucreze pentru alegători, pentru cetăţeni, dar să nu se ascundă după imunitate. Exprimăm speranţă că iniţiativa privind anularea imunităţii parlamentare va fi nu doar înregistrată în Parlament, dar va trece şi toate procedurile necesare în comisii, va fi inclusă în agendă şi va fi adoptată în termenii rezonabili, stabiliţi de lege”, a spus Marina Tauber.

Amintim că pe parcursul ultimilor ani astfel de iniţiative au fost lansate şi de reprezentanţii altor partide, dar fără rezultat.

Comentarii