Ştiri

Sursa imaginii: facebook.com

Postat de: Cornelia Stefoglu

Ştiri / Politic

12 Iul. 2019 / 11:46

Deputata PAS Doina Gherman va conduce Comisia parlamentară pentru Drepturile Omului

Deputata Fracţiunii parlamentare a Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Doina Gherman, a fost votată preşedintă a Comisiei permanente pentru Drepturile Omului şi Relaţii Interetnice, după ce a fost respinsă candidatura Marinei Tauber din Partidul „Şor” la această funcţie. Marina Tauber a calificat această decizie drept una ridicolă şi scandaloasă.

Parlamentul a modificata astăzi componenţa nominală a Comisiei permanente pentru Drepturile Omului şi Relaţii Interetnice prin numirea Doinei German din Fracţiunea PAS în funcţia de preşedinte al Comisiei şi atribuirea Marinei Tauber din Fracţiunea Partidului „Şor” a statutului de membru al acestei Comisii.

Decizia, susţinută cu 58 de voturi pentru, a stârnit nemulţumirea deputaţilor din Fracţiunea „Şor”, cărora le-a revenit şefia acestei Comisii înaintând-o pe Marina Tauber la funcţia de preşedinte.

„Respingerea candidaturii mele la funcţia de preşedinte al Comisiei Drepturile Omului şi Relaţii Interetnice este de-a dreptul ridicolă, dar şi scandaloasă în acelaşi timp. Aţi invocat o pretinsă sugestie din partea – atenţie – a unor „parteneri externi” – care, chipurile, nu ar agrea candidatura mea la această funcţie. Eu nu am nevoie de funcţia de preşedinte de comisie. Eu, la fel ca şi colegii mei, am mandatul cetăţenilor care m-au votat. Voi, cei din majoritate, ne-aţi propus funcţia respectivă, pentru ca tot voi, într-un final să refuzaţi să ne-o oferiţi. (...) Vă las Regulamentul Parlamentului, Rezoluţia APCE, studiaţi-le, poate o să reuşiţi până la alegerile anticipate care vor avea loc în curând”, a declarat Marina Tauber.

„Vorbiţi acum de drepturile omului, de dreptul de a conduce, dar dreptul de a întoarce banii înapoi? Când o să întoarceţi banii înapoi? Faceţi acum cadouri fel de fel de rapoarte, regulamente, dar nu vreţi să faceţi cunoştinţă cu raportul Kroll? Să vedeţi numele grupului Şor care a schilodit şi a sărăcit ţara aceasta? Cine v-a dat dreptul să băgaţi mâna şi să scoateţi aproape 1 miliard de dolari?”, a declarat deputatul PAS Lilian Carp.

Amintim că anterior deputaţii din Fracţiunea Partidului Şor au respins acuzaţiile precum că ar fi implicaţi în furtul miliardului.

Parlamentul de Legislatura a X are 11 comisii, şefia a trei dintre acestea au revenit opoziţiei.

Comentarii