Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Ecaterina Arvintii

Ştiri / Politic

14 Aug. 2020 / 10:29

Democratul Vladimir Andronachi părăseşte fracţiunea PDM

Deputatul democrat Vladimir Andronachi a anunţat că părăseşte fracţiunea Partidului Democrat din Moldova (PDM), dar rămâne membru al PDM. Potrivit lui Vladimir Andronachi, decizia este asumată şi determinată de lipsa unui proces democratic şi deschis în cadrul fracţiunii şi a partidului. El se declară nemulţumit de activitatea conducerii de vârf a formaţiunii şi afirmă că va reveni în fracţiune atunci când liderul PDM, Pavel Filip, va părăsi partidul sau va pleca de la conducerea acestuia. Contactat de trm.md, Pavel Filip nu a răspuns apelurilor noastre.

„Astăzi, cu regret, declar că părăsesc fracţiunea Partidului Democrat. Este o decizie asumată şi determinată de lipsa unui proces democratic şi deschis în cadrul fracţiunii şi a partidului. Totodată, declar că eu nu părăsesc Partidul Democrat. Nu sunt transfug şi nici trădător”, se arată în declaraţia lui Vladimir Andronachi.

El anunţă că nu va adera la o altă formaţiune politică şi îşi va continua activitatea parlamentară în calitate de deputat neafiliat. 

„Voi continua să contribui cu cele mai bune idei, soluţii şi cunoştinţe pentru Republica Moldova din calitatea de deputat neafiliat. Nu intenţionez şi nu doresc să ader la nicio altă fracţiune sau grup parlamentar”, anunţă deputatul.

Vladimir Andronachi a mai afirmat că are încredere în Partidul Democrat, dar nu cu Pavel Filip în calitate de preşedinte şi că este gata să revină în fracţiunea PDM şi să contribuie la dezvoltarea formaţiunii din prima zi în care actualul lider şi adepţii săi nu vor mai fi în partid sau la cârma acestuia.

Liderul PDM, Pavel Filip, nu a venit deocamdată cu o reacţie la declaraţia lui Vladimir Andronachi.

Comentarii