Ştiri

Sursa imaginii: imagine simbol

Postat de: Ecaterina Arvintii

Ştiri / Politic

07 Aug. 2020 / 11:25

Platforma Demnitate şi Adevăr insistă pe convocarea şedinţei extraordinare a Parlamentului

Vor să înceapă colectarea semnăturilor pentru convocarea şedinţei extraordinare a Parlamentului. Deputaţii Platformei Demnitate şi Adevăr spun că în această situaţie, când agricultorii suportă pierderi financiare mari din cauza secetei din acest an, Legislativul trebuie să fie funcţional, iar ministrul agriculturii să ofere informaţii despre măsurile întreprinse de stat pentru susţinerea celor păgubiţi. De altă parte, socialiştii acuză opoziţia că s-ar întrece în declaraţii populiste şi ar încerca să câştige dividende politice pe seama consecinţelor pandemiei şi secetei, relatează Mesager.

„Audierea prim-ministrului şi ministrului Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului privind situaţia în agricultură prin prisma necesităţii introducerii stării de urgenţă în mai multe raioane ale ţării în legătură cu calamităţile naturale, adresării către partenerii externi după asistenţă, majorarea semnificativă a subvenţiilor pentru agricultorii afectaţi, introducerea facilităţilor fiscale pentru agricultorii afectaţi”, a declarat Alexandru Slusari, vicepreşedinte Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr.

De altă parte, preşedintele fracţiunii PSRM în Parlament, Corneliu Furculiţă a scris pe o reţea de socializare că „turnatul gazului pe foc, combinat cu populismul excesiv, este sportul preferat al opoziţiei”.

Oficialul spune că în pofida pandemiei şi secetei, care au lovit în acest an ţara noastră, Guvernul, condus de Ion Chicu, a depus eforturi să asigure plata salariilor şi a pensiilor, să acorde ajutor agenţilor economici, salariaţilor şi patentarilor în situaţia excepţională şi a majorat cu câteva sute de milioane de lei suportul pentru agricultori.

Anterior, şi Partidul Acţiune şi Solidaritate şi Pro Moldova a cerut declararea stării de urgenţă în agricultură, dar şi convocarea şedinţei extraordinare a Parlamentului pentru a soluţiona problema celor care au avut de pierdut în urma secetei şi grindinei din acest an.

Amintim că, premierul Ion Chicu a anunţat săptămâna trecută că Guvernul va aloca pentru compensarea parţială a pierderilor suferite de agricultori în urma secetei şi grindinei, 350 de milioane de lei. Tot atunci, Chicu i-a îndemnat pe agricultori să delimiteze, „acţiunile reale şi promisiunile făcute de politicieni”. Zilele trecute, şeful statului Igor Dodon a declarat că, în cadrul întâlnirilor pe care le-a avut la Moscova, a solicitat implicarea părţii ruse în asigurarea agricultorilor cu combustibil.

Comentarii