Ştiri

Sursa imaginii: radiochisinau.md

Postat de: Mihaela Bucatari

Ştiri / Politic

20 Mai 2019 / 09:35

Cea de-a doua Reuniune Ministerială în domeniul comerţului va fi evaluată astăzi la Kiev

Punerea în aplicare a prevederilor Zonei de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător (DCFTA) între Uniunea Europeană şi ţările Parteneriatului Estic, referitoare la dezvoltarea economică şi a mediului de afaceri, va fi evaluată astăzi la Kiev, în cadrul celei de-a doua Reuniuni Ministeriale în domeniul comerţului.

La eveniment va participa şi Ministrul Economiei şi Infrastructurii, Chiril Gaburici.

Conform agendei, în cadrul reuniunii va avea loc sesiunea plenară în cadrul căreia va fi prezentat studiului pe ţară privind implementarea prevederilor DCFTA, succese şi constrângeri. Ulterior, va avea loc Masa rotundă, în cadrul căreia vor fi purtate discuţii despre istoriile de succes ale companiilor din ţările DCFTA.

În prima zi a vizitei în Ucraina, ministrul se va întâlni cu Cecilia Malmström, Comisarului Uniunii Europene pentru Comerţ. În cadrul întrevederii, oficialii urmează să discute despre reformele realizate de Republica Moldova pentru a elimina barierele tehnice în calea comerţului, măsurile întreprinse pentru a asigura drepturile de proprietate intelectuală, rezultatele înregistrate ca urmare a accesului mai bun pe piaţa UE.

În cadrul Reuniunii, Chiril Gaburici va avea o serie de întâlniri bilaterale cu înalţi oficiali europeni, şefi de stat şi de Guvern.

 

Comentarii