Loading
ro en ru
Politic
20 Martie 2012 | 11:51
CACD solicită noului preşedinte să se detaşeze de liderii AIE
Comitetul pentru Apărarea Constituţiei şi Democraţiei (CACD), în frunte cu Iurie Roşca, solicită noului preşedinte ales, Nicolae Timofti, să se desolidarizeze de acordul Alianţei pentru Integrare Europeană (AIE) şi să dea asigurări că nu a semnat nici un document secret cu exponenţii actualei puteri. În acest sens, Comitetul a expediat o scrisoare oficială.
Potrivit CACD mai afirmă că pentru a obține încrederea poporului este nevoie ca Nicolae Timofti să dea un răspuns public privind modul în care acesta a fost ales președinte. Răspunsul lui Nicolae Timofti ar clarifica unele aspecte fundamentale legate de exercitarea mandatului președintelui sub guvernarea Alianţei pentru Integrare Europeană.
 
În scrisoare se spune că la funcţia de preşedinte Timofti a fost înaintat de alianța de guvernământ, în baza Acordului AIE. ”Scopul declarat al celor care v-au propus la funcţia supremă în stat a fost evitarea alegerilor anticipate şi menţinerea la putere a AIE. Iar cetăţenii ţării sunt în drept să cunoască dacă Dumneavoastră în calitate de şef de stat vă veţi ghida de prevederile Constituţiei şi veţi respecta principiul supremaţiei legii sau vă veţi conforma înţelegerilor politice ale coaliţiei de guvernământ”, se spune în scrisoare.
 
Totodată, CACD susține că Nicolae Timofti trebuie să ceară membrilor AIE denunţarea documentului semnat de cei care l-au promovat la funcţia supremă în stat.
 
Cuvinte cheie:
Comentarii:
Ştiri
Promo
Moldova 1
Cu ocazia sărbătorilor pascale, echipa „World stories” ţi-a pregătit reportaje din toate colţurile lumii. Poţi urmări un festival neobişnuit din Bulgaria unde locuitorii oraşului Sviştov îşi imaginează perioada din timpul Imperiului roman. Festivalul „Vulturul de pe Dunăre” readuce tradiţiile gladiatorilor din nou la viaţă.
Concurs: Fii primul care zboară fără viză în Europa
Din numărul total de 275 de participanţi care au aplicat pentru concursul „Fii primul care zboară fără viză în Europa”, au fost desemnaţi 25 de finalişti. Proiectul este desfăşurat de Guvernul Republicii Moldova în parteneriat cu IPNA Compania Publică „Teleradio-Moldova”, în perioada 7-15 aprilie 2014.
mai multe emisiuni: TV | Radio
Curs BNM
Abonare la Știri
Live Stream
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam