Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: trm.md

Ştiri / Politic

01 Mar. 2021 / 21:09

Cabinetul de miniştri în exerciţiu, convocat la Parlament

Preşedinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a convocat membrii Guvernului în exerciţiu, în frunte cu prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi, într-o şedinţă de lucru în contextul situaţiei alarmante privind răspândirea pandemiei COVID-19.

Potrivit unui comunicat emis de Legislativ,  Zinaida Greceanîi a solicitat identificarea de urgenţă a posibilităţii de achiziţionare a unui lot de un milion de doze de vaccin pentru imunizarea cetăţenilor.

Pe de altă parte, premierul interimar, Aureliu Ciocoi, a raportat că această solicitare va fi examinată de urgenţă, urmând să fie iniţiată procedura de achiziţie publică pentru procurarea vaccinurilor din sursele fondurilor de asigurare obligatorie de asistenta medicală, precum şi din fondul de rezervă al Guvernului.

La întrevedere au participat guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah, şi primarul general al Chişinăului, Ion Ceban.

Potrivit ultimelor date prezentate de Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, în ultimele 24 de ore 994 de persoane s-au infectat cu COVID-19, bilanţul total al îmbolnăvirilor ajungând la 186.447. Totodată, de la începutul pandemiei, 3.975 de moldoveni au pierdut lupta cu noul Coronavirus. 

 

Comentarii