Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Ecaterina Arvintii

Ştiri / Politic

11 Sep. 2020 / 17:48

Alexandru Slusari: Agricultura este un domeniu neglijat de Guvern

Agricultura este un domeniu neglijat de Guvern, susţine deputatul Platformei Demnitate şi Adevăr Alexandru Slusari. Declaraţia a fost făcută după ce mai multe amendamente privind reglementarea situaţiei din acest sector propuse de Platforma DA au fost respinse de Executiv, relatează Mesager.

„Vin cu o veste proastă pentru producătorii agricoli că foarte multe promisiuni făcute în luna august au rămas pe hârtie. În primul rând mă refer la compensaţiile pentru grupa a doua, cu părere de rău, ca şi propunerea Platformei DA de majorare a fondului de subvenţionare cu 400 de milioane de lei. Chiar în situaţia în care vor fi executate 100% de lucrări la drumuri, ceea ce eu nu cred, achitările rabdă până în ianuarie, dar achitările cu agricultorii în acest moment nu rabdă”, a declarat Alexandru Slusari.

La rândul său, premierul Ion Chicu a declarat că Guvernul nu poate accepta cheltuieli suplimentare.

„Cheltuieli suplimentare nu putem accepta, pentru că acest proiect este coordonat cu FMI, iar unele realocări ar fi posibil de acceptat. În contextul propunerii unor lobbişti de a tăia de la drumuri şi a oferi altor sectoare economice, pentru care în acest an am dat mai mult de 1,5 miliarde de lei, eu cred că poziţia este clară. Noi am luat deja 200 de milioane de la drumuri şi le-am dat la agricultură. Mai mult nu se poate de făcut, pentru că sunt încheiate contracte”, a declarat prim-ministrul Ion Chicu.

Amintim că peste 1.100 de agricultori care au suferit pierderi în urma secetei şi calamităţilor naturale au depus dosarele la Agenţia de Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură pentru a primi din partea statului subvenţii în sumă de 1.500 de lei per hectar.

Comentarii