Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Vasile Cojocari

Ştiri / Politic

22 Aug. 2019 / 11:30

Alexandr Slusari: BNM cunoştea situaţia din sistemul bancar din 2014 şi nu a acţionat

Banca Naţională a Moldovei cunoştea situaţia precară din sistemul bancar din 2014 şi nu a acţionat pentru a stopa tranzacţiile ilegale. Declaraţiile au fost făcute de preşedintele Comisiei de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanţelor devalizării sistemului bancar din Republica Moldova şi investigării fraudei bancare, Alexandr Slusari. Potrivit lui, ieri a fost audiat fostul ministru al Finanţelor, Anatol Arapu care a prezentat informaţii importante referitor la activitatea celor 3 bănci în perioada 2013 – 2014, a specificat Alexandr Slusari, relatează Radio Moldova Actualităţi.

„Ieri am obţinut informaţia foarte importată de la fostul ministru Arapu. Dânsul a preluat Banca de Economii în august 2013 exact când s-a finalizat procesul de misiune suplimentară, adică deposedarea statul de la pachetul de control. Din informaţia lui, că el a fost împotriva acestei operaţiuni, că era clar deodată cine stă în spatele acestor acţiuni. Toată perioada aceasta din 2013 până în 2014 el în permanenţă sesiza Banca Naţională despre neregulile care se întâmplau în cele trei bănci. BNM zilnic obţinea informaţia ce se întâmpla în cele trei bănci, de ce această administrare specială n-a fost introdusă în primăvara lui 2013 ori 2014 până la acordarea garanţiilor de stat”, a spus preşedintele comisiei de ancheta privind elucidarea fraudei bancare, Alexandr Slusari.

Alexandr Slusari a mai menţionat că şi fostul premier, Vlad Filat ar putea fi audiat în cadrul comisiei parlamentare de anchetă, însă nu toţi membrii comisiei sunt de acord cu audierea lui Filat.

Comentarii