Loading
ro en ru
Moldovenii în lume
14 August 2013 | 11:07
Manhattan: Sentinţe pentru infractorii cibernetici moldoveni
Procuratura din Manhattan, New York, a făcut publică ultima sentinţă în cazul grupării de infractori cibernetici „Western Express” din care au făcut parte şi doi cetăţeni ai Republicii Moldova, informează bbc.co.uk.
Potrivit procurorilor care de opt ani investighează cazul împreună cu reprezentanții serviciilor secrete americane, grupul a vândut peste 95.000 de numere de carduri de credit furate, iar prejudiciul adus victimelor depășește cifra de 5 milioane de dolari.

În acest caz au fost implicați cel puțin 17 persoane din diferite țări precum Ucraina, Federaţia Rusă, Belorusia, America și Republica Moldova. Procurorii americani i-au unit convențional într-o grupare de infractori cibernetici „Western Express”, după numele companiei newyorkeze, „Western Express International”, folosită pentru transfer și spălare de bani.

Membrii moldoveni ai grupării sunt  Vladimir Kramarenko  în vârstă de 35 de ani care va sta între trei şi zece ani după gratii. O comisie specială va stabili termenul final. Acesta a fost reţinut în Cehia şi apoi extrădat  statului american . Un alt conaţional vizat în cazul „Western Express”, Oleg Covelin de 32 de ani, a fost dat în căutare.
Autor: Lucia Ciobanu
Comentarii:
Ştiri
Promo
Moldova 1
Moldova 1, în parteneriat cu Centrul Nibiru şi Amnesty International, prezintă o nouă ediţie din ciclul de reportaje „Carta drepturilor”, care vor fi difuzate lunar, în ultima zi de joi a lunii.
Moldova 1
Voinicica, sau rucola, cum e cunoscută mai nou, este o plantă ce se recomandă în curele de slăbire, 20 de căni de rucola având tot atâtea calorii cât un măr. Rucola conţine multe minerale, vitamine şi antioxidanţi care apără organismul, ficatul şi ajută la circulaţia sângelui. Mai mult, contribuie la întărirea oaselor, eliminarea toxinelor şi a radicalilor liberi din oragnism.
mai multe emisiuni: TV | Radio
Curs BNM
Abonare la Știri
Live Stream
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam