Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Popa Irina

Ştiri / Moldova 1 Promo

22 Iul. 2019 / 15:48

Urmăriţi o nouă ediţie a emisiunii „Focus Europa”, astăzi la Moldova 1

Aşa cum v-aţi obişnuit, în fiecare luni de la ora 20:25, Leanca Laşco-Raţă vă dă întâlnire la o nouă ediţie a emisiunii „Focus Europa”, în care vă prezentăm toate evenimentele de rezonanţă şi fenomenele din statele europene.

În debutul emisiunii venim cu o ediţie specială a emisiunii realizată din capitala Italiei, Roma. În 1957, aici se făcea istorie: odată cu semnarea Tratatului de la Roma, s-a început procesul de formare a Uniunii Europeane de astăzi. Şi odată cu desfăşurarea acestui proces, s-a împlinit un vis: libertatea de mişcare pentru toţi cetăţenii Europei. Printre ei: un tânăr, Friedrich Schubert, care în această vară a hotărât să exploreze Europa de la vest la est cu trenul. El a traversat deja mai bine de 2.500 de kilometri. Cu ce impresii a rămas aflaţi din reportajul marca Deutsche Welle, în această seară, la „Focus Europa”.

Un lucru ce-l au în comun toţi cetăţenii UE este paşaportul. Dar, la fel cum doar cei înstăriţi pot cumpăra articole şic, pe Via dei Condotti, tot aşa şi investitorii străini bogaţi – mai ales, ruşii, însă nu numai ei - pot cumpăra cetăţenia UE cu aşa-zisul „paşaport de aur”. Iar locul pentru a realiza asta este Cipru. Cum are loc această procedură, vă spunem în emisiune.

Tot în cadrul ediţiei de luni, 22 iulie, ajungem şi în Scoţia, unde aflăm că creşterea pomuşoarelor e un business extins, iar muncitorii se întreabă ce se va întâmpla după Brexit, dacă Marea Britanie va ieşi din Uniunea Europeană.

Nu rataţi o nouă ediţie a emisiunii „Focus Europa” cu Leanca Laşco.

Emisiunea „Focus Europa” poate fi urmărită în fiecare zi de luni la Moldova 1 şi pe TRM.MD, începând cu ora 20:25.

Urmăriţi postul public de televiziune şi informaţi-vă din prima sursă.

Comentarii