Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Popa Irina

Ştiri / Moldova 1 Promo

12 Iul. 2019 / 17:52

Descoperiţi unica Alee din ţară ce reprezintă Facerea Lumii, sâmbătă, la „Moldova de Patrimoniu”

La început a fost Cuvântul, şi Cuvântul era la Dumnezeu, şi Dumnezeu era Cuvântul. Odată rostit, a început istoria omenirii, pentru că Cuvântul era însuşi Creatorul. Cuvântul a fost ca o primă scânteie care a adus după sine lumina ce a străpuns întunericul. Cuvântul era lumina cea adevărată. De la el începe Geneza lumii.

Cuvinte cioplite în lemn le citim pe unica Alee a Genezei din ţară. Ea şi-a găsit un loc sacru din grădina casei unde a locuit un trimis a lui Dumnezeu. Pe teritoriul Complexului Muzeal „Ioan Zlotea” din Sălcuţa, Căuşeni se află o Alee a Genezei care ne aminteşte despre zilele în care a avut loc Facerea Lumii. Această alee este un omagiu adus Creatorului cerului şi al pământului şi a tuturor celor necesare pentru viaţă. 

Sâmbătă, 13 iulie, vă aşteptăm la o nouă ediţie a emisiunii „Moldova de Patrimoniu” în care vă povestim despre Aleea Genezei din Sălcuţa, Căuşeni şi controversata personalitate a celuia care a creat acest complex muzeal.

În fiecare sâmbătă, la ora 12:00, refacem împreună traseul patrimoniului naţional, împreună cu Angela Gavriliuc-Balan, la Moldova1 şi on-line pe TRM.MD.
 

Comentarii