Ştiri

Sursa imaginii: worldcigaretteprices.com

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Internaţional

24 Aug. 2019 / 15:11

Ziua Independenţei în Ucraina

Ucraina sărbătoreşte astăzi, 24 august, Ziua Independenţei, care marchează momentul adoptării, în anul 1991, a Declaraţiei de Independenţă faţă de URSS. Cu această ocazie, preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon şi premierul Maia Sandu au adresat mesaje de felicitare.

Preşedintele Igor Dodon a precizat că „dezvoltarea relaţiilor de prietenie şi de bună vecinătate cu Ucraina în diverse domenii, bazate pe încredere şi parteneriat constructiv, reciproc avantajos, constituie pentru Republica Moldova o prioritate”.

„Ţin să subliniez că Republica Moldova mereu a susţinut, susţine şi va susţine în continuare integritatea teritorială a Ucrainei în hotarele ei recunoscute la nivel internaţional”, se mai menţionează în mesajul de felicitare.

La rândul său, premierul Maia Sandu a notat pe pagina de Facebook că există un obiectiv comun: „Mă bucur mult că am reuşit să ridicăm la alt nivel relaţia dintre ţările noastre în urma vizitei la Kiev, unde am discutat cu preşedintele Volodymyr Zelensky. La 28 de ani de la obţinerea Independenţei ţărilor noastre avem un obiectiv comun, integrarea în Uniunea Europeană, şi vom continua să luptăm pentru el”, a scris premierul.

Comentarii