Ştiri

Sursa imaginii: die.net

Postat de: Mihaela Bucatari

Ştiri / Internaţional

19 Iul. 2019 / 14:21

Vremea îşi arată capriciile în toată lumea

Vremea îşi arată capriciile. În Turcia zeci de sate au fost inundate, iar oamenii evacuaţi. Ploile abundente au rupt localităţi de lume şi în Nepal şi China. În acelaşi timp Coasta de Est a Statelor Unite este sub cod de caniculă. Temperaturile vor ajunge în weekend la 47 de grade.

Puhoaiele au afectat peste 20 de localităţi din Turcia aflate în apropiere de Marea Neagră. Apele învolburate s-au revărsat direct în mare şi au distrus câteva plaje. Străzile s-au transformat în râuri care au luat pe sus maşinile şi alte obiecte.

A fost nevoie de intervenţia elicopterelor pentru a-i scoate pe sinistraţi din mijlocul apei. Zeci de oameni au primit ordin de evacuare inclusiv din cauza alunecărilor de teren, provocate de ploaia puternică. În Nepal, sezonul musonic a curmat viaţa a aproape 80 de oameni. Peste 40.000 de militari au fost mobilizaţi să îi ajute pe localnici.

Situaţia nu este mai bună nici în China. Ploile torenţiale din ultimele zile au luat viaţa la 7 oameni, în jur de 21 de mii au fost evacuaţi, peste o mie de case sunt distruse şi 65.000 de hectare de teren agricol afectate.

În acelaşi timp americanii de pe Coasta de Est se sufocă în urma temperaturile extrem de ridicate. Peste 130 de milioane de oameni au fost avertizaţi să se pregătească de caniculă în acest weekend, când termometrele vor indica aproape 47 de grade Celsius.

Autorităţile din New York au anunţat că vor amplasa pe străzile metropolei adăposturi cu aer condiţionat şi le recomandă oamenilor să bea cât mai multă apă şi dacă e posibil să nu pornească la drum în aceste zile caniculare. Miercuri Israelul a înregistrat cea mai călduroasă zi din istoria sa.

Temperatura din Sodom, în zona Mării Moarte, a atins aproape 50 de grade Celsius. În timpul zilei, incendiile au izbucnit în mai multe locaţii din ţară.

 

Comentarii