Loading
ro en ru
Internaţional
05 Martie 2012 | 09:56
Vladimir Putin revine la preşedinţia Rusiei
Premierul rus Vladimir Putin a câştigat alegerile prezidenţiale de duminică, cu 64,61% din sufragii, indică rezultatele oficiale anunţate luni de dimineaţă de Comisia Electorală Centrală, după numărarea a 90% din voturi. Astfel, Putin revine la Kremlin într-un al treilea mandat, după cele două consecutive din intervalul 2000-2008.
Potrivit Agerpres, în platoforma sa electorală, Putin a promis să dezvolte o economie orientată spre inovare de care să beneficieze oamenii şi să aplice reforme politice pe baza de stabilitate. El a pledat de asemenea pentru reînarmare şi modernizarea forţelor ruse.
 
Fost şef al Serviciului Federal de Securitate (FSB), Vladimir Putin este numit la 9 august 1999 în funcția de prim-ministru de către Boris Elţin, președintele Rusiei.
 
În noaptea dintre ani, la 31 decembrie 1999, Boris Elţin şi-a anunţat demisia şi l-a numit pe Vladimir Putin în funcția de preşedinte interimar al Federației Ruse.
 
La alegeriloe anticipate din 26 martie 2000 a obținut 52,94 % din sufragii. La alegerile din 2004 a obținut cel de-al doilea mandat de președinte cu 71,2% din voturi.
 
După expirarea celor două mandate de președinte, Vladimir Putin revine în funcția de prim-ministru. Legea supremă din Rusia interzice obținerea a mai mult de două mandate consecutiv la funcția de președinte.  
 
Timp de partu ani, din 2008 până aproape de sfârșitul anului 2011, Putin ține în suspans nu doar Rusia, ci și întreaga arenă geopolitică, refuzând să spună dacă va candida la funcția de președinte ori nu. Tocmai septembrie 2011, acesta rupe tăcerea și  anunţă că va candida la preşedinţie în alegerile din 2012.

Vladimir Putin este căsătorit, are două fiice.
Comentarii:
Ştiri
Curs BNM
Abonare la Știri
Live Stream
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam