Ştiri

Sursa imaginii: inquamphotos.com

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Internaţional

30 Mai 2020 / 19:11

Un cizmar din România a inventat pantofii pentru distanţare socială

Pentru că oamenii nu respectă în mare parte distanţarea fizică, un cizmar din România a confecţionat pantofi cu talpă de minimum jumătate de metru, să fie sigur că nimeni nu se va apropia de cei care îi poartă. Pantofii au dimensiunea europeană 75, relatează Mesager.

Inedita idee îi aparţine lui Grigore Lup. Un meşter din Cluj care de zeci de ani se ocupă de confecţionarea pantofilor.

„Le-am dat denumire - pantofi pentru distanţare socială. Am văzut la televizor că sunt multe persoane care nu respectă, chiar dacă merg la farmacie sau la bancă, se bagă aproape de tine, parcă suflă în ureche. Am zis să fac nişte pantofi, cei care nu respectă - să îi pedepsim cumva”, afirmă Grigore Lup.

Chiar dacă par ciudaţi, în realitate, pantofii sunt extrem de uşor de purtat. Mai greu este, însă, procesul de procesul de fabricaţie. Munca la o astfel de pereche este cel puţin dublă faţă de cea pentru nişte pantofi obişnuiţi.

„E destul de mult de lucru, că trebuie calapoadele modificate, din două perechi, faci una, bineînţeles trebuie să ai tipar, că e unicat, îţi trebuie material mai mult, piele, intră un metru pătrat de piele, nu e chiar aşa uşor de făcut”, spune cizmarul.

Preţul unei astfel de perechi de pantofi costă 500 de lei româneşti. Încălţămintea este făcută din piele sută la sută naturală. Cizmarul a primit până acum cinci comenzi. Pantofii de distanţare socială au fost adaptaţi dintr-un model pe care l-a făcut pentru actori.

Comentarii