Ştiri

Sursa imaginii: GdS

Postat de: Vasile Cojocari

Ştiri / Internaţional

04 Iun. 2019 / 17:33

Ploaia face ravagii în ţările din Europa

Furtuni violente, ploi abundente şi inundaţii devastatoare s-au înregistrat în România, Bulgaria şi Serbia. Localităţi întregi au fost acoperite de viituri, iar sute de oameni au fost evacuaţi. În acelaşi timp, Polonia este lovită de un val de căldură.

Ploile abundente din ultimele zile au luat viaţa mai multor oameni în România, după ce râurile au ieşit din albie şi au măturat totul în cale. Cele mai afectate sunt judeţele Giurgiu, Argeş, Prahova, Galaţi, Vaslui şi Teleorman unde oamenii au rămas fără animale, culturile sunt pline de mâl, la fel şi fântânile multe localităţi nu au apă potabilă. Zeci de case au fost grav avariate.

 Pericolul nu a trecut însă. Meteorologii au emis cod galben de vijelii în 38 de judeţe şi în Bucureşti Avertizarea este valabilă până joi dimineaţă.

Şi în Bulgaria situaţia este critică sute de oameni au fost evacuaţi în ultimele zile din cauza inundaţiilor care au afectat mare parte din ţară. Străzile din Sofia şi din alte mari oraşe au fost acoperite de apă, iar grindina a distrus culturi întregi. În Serbia a fost anunţată stare de urgenţă din cauza ploilor din ultimele ore. Mai multe râuri au ieşit din matcă şi în unele zone au căzut chiar şi 85 de litri de apă pe metrul pătrat.

În doar câteva ore oamenii şi-au văzut munca de-o viaţă înghiţită de apă.

„Dimineaţa a venit o ploaie puternică pe neaşteptate apa a intrat în casă, mobilierul este acum deteriorat”, a declarat o femeie.

În jur totul este inundate, din fericire apa nu mi-a ajuns în casă însă toate anexele sunt inundate.

Şi în sudul Tadjikistanului zeci de case au fost inundate, oamenii rămânând fără păsări şi animale. Canicula se face însă resimţită în Polonia unde temperaturile au depăşit 30 de grade, plajele fiind luate cu asalt.

„Este foarte bine, dar trebuie să ne plimbăm altfel ne arde soarele”, a declarat un bărbat,

Potrivit meteorologilor în următoarele săptămâni Spania, Portugalia, Polonia, Olanda, Belgia, Slovacia, Ungaria şi nordul Franţei vor fi afectate de canicula.

Comentarii

Ultimele Ştiri

Risc de incendii de vegetaţie în Grecia

Ştiri / Internaţional

24 Aug. 2019 / 16:00

Risc de incendii de vegetaţie în Grecia

Ziua Independenţei în Ucraina

Ştiri / Internaţional

24 Aug. 2019 / 15:11

Ziua Independenţei în Ucraina

Summit-ul G7 are loc în Franţa

Ştiri / Internaţional

24 Aug. 2019 / 13:41

Summit-ul G7 are loc în Franţa

Depuneri de flori la Complexul Memorial „Eternitate”

Ştiri / Social

24 Aug. 2019 / 12:50

Depuneri de flori la Complexul Memorial „Eternitate”

Vreme caniculară în veekend

Ştiri / Social

24 Aug. 2019 / 12:00

Vreme caniculară în veekend

Vezi arhiva