Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Bogdan Nigai

Ştiri / Internaţional

12 Aug. 2020 / 14:56

Peste 20 de milioane de îmbolnăviri cu noul Coronavirus în întreaga lume

Noul tip de Coronavirus continuă să facă ravagii în mai multe ţări ale lumii. În Noua Zeelandă, supermarketurile au fost luate cu asalt înainte ca autorităţile să anunţe o nouă perioadă de carantină. În timp ce în Franţa sunt reintroduse măsurile restrictive, Spania se confruntă cu cele mai îngrijorătoare cifre din Europa. Numărul de îmbolnăviri în toată lumea a depăşit pragul de 20 de milioane. Între timp, Rusia este prima ţară care a înregistrat un vaccin împotriva COVID-19, relatează Moldova 1.

După aproape patru luni de calm, Noua Zeelandă a înregistrat din nou focar de COVID-19. Astfel, autorităţile au decis sistarea activităţii întreprinderilor şi instituţiilor, iar toate localurile de agrement au fost închise. Responsabilii fac apel la locuitorii din Auckland să stea acasă.

Mai mult de atât, prim-ministrul Jacinda Ardern a anunţat că în Noua Zeelandă va fi introdus al doilea nivel de măsuri de prevenire a răspândirii infecţiei cu noul tip de Coronavirus. Asta ar însemna că oamenii vor fi obligaţi să respecte distanţa socială, iar adunările de peste 100 de persoane vor fi interzise. 

Şi Franţa se confruntă cu un val tot mai mare de infectări, iar odată cu acestea au fost înăsprite şi restricţiile. Guvernul a extins interdicţia pentru evenimentele cu peste 5.000 de participanţi până la sfârşitul lunii octombrie. Autorităţile de la Paris argumentează aceste acţiuni prin faptul că situaţia privind COVID-19 s-a agravat, iar epidemia se extinde contrar aşteptărilor.

Turiştii din Belgia, Cehia, Olanda, Spania şi Suedia vor trebui să prezinte un test negativ pentru virus la intrarea în Grecia, după înregistrarea unui nou record de infecţii. În faţa pandemiei de Coronavirus, Spania se regăseşte într-o situaţie "critică", cu cele mai îngrijorătoare cifre din Europa Occidentală. Potrivit experţilor, media zilnică de îmbolnăviri este de aproape cinci mii, mai mult decât Franţa, Regatul Unit, Germania şi Italia luate împreună.

La nivel mondial, cele mai multe infectări sunt în SUA şi Brazilia, iar la anunţul Rusiei, precum că ei au înregistrat primul vaccin în lume împotriva COVID-19, oamenii de ştiinţă spun că nu sunt siguri de eficienţa acestuia, deoarece ar fi fost făcut în grabă.
 

Comentarii