Ştiri

Sursa imaginii: adevarul.ro

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Internaţional

18 Iul. 2019 / 12:00

OMS declară urgenţă sanitară mondială din cauza epidemiei de Ebola

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) declară pentru a patra oară în istorie urgenţă sanitară mondială din cauza epidemiei de Ebola, care a provocat decesul a sute de oameni în Republica Democrată Congo, relatează Moldova 1.

Decizia OMS a fost luată la recomandarea unui grup de experţi care s-a reunit miercuri la Geneva şi ar putea debloca mai multe fonduri şi resurse suplimentare pentru combaterea epidemiei.

„În niciun caz nu este o ameninţare globală. Este o urgenţă regională. Ţările învecinate sunt în alertă maximă şi  facem apel ca acestea să sporească procedurile privind coordonarea riscului şi să fie pregătite pentru detectarea şi gestionarea cazurilor de peste graniţă”, a declarat Robert Steffen, directorul Comitetului de Urgenţă al OMS.

Ebola este una dintre cele mai contagioase boli. Virusul care se răspândeşte prin contact direct cu sânge, vomă sau alte fluide corporale, se manifestă prin febră şi poate duce deseori la hemoragii interne extinse şi la deces. Începând cu anul trecut, regiunea estică a Republicii Democratică Congo a devenit focarul celei de-a doua cea mai gravă epidemie de Ebola din istorie. Până la această oră, virusul a provocat moartea a peste 1.600 de persoane în Congo, iar peste 2500 de persoane au contractat boala.

Comentarii