Ştiri

Sursa imaginii: romaniatv.net

Postat de: trm.md

Ştiri / Internaţional

29 Feb. 2020 / 12:13

OMS a ridicat alerta internaţională privind noul coronavirus la nivelul „foarte ridicat”

Organizaţia Mondială a Sănătăţii(OMS) a ridicat nivelul de alertă în privinţa riscului răspândirii şi impactului coronavirusului, la nivelul "foarte ridicat". În Italia sunt deja 21 de morţi şi aproximativ 900 de îmbolnăviri. Numărul deceselor în Iran ar fi de şase ori mai mare decât cifrele oficiale, iar în Coreea de Sud numărul îmbolnăvirilor a ajuns la aproape 3000 după ce 600 de persoane au fost testate pozitiv într-o singură zi, relatează Moldova 1.

Autorităţile italiene susţin că jumătate dintre persoanele contaminate sunt internate în spital, iar cealaltă jumătate sunt izolaţi la domiciliu. Totodată Guvernul a anunţat că va plăti facturile la energie, gaze şi ratele ipotecare ale italienilor din zonele afectate de coronavirus.

„Guvernul a pregătit un pachet de măsuri ce vine să amelioreze efectele economice negative ale epidemiei asupra populaţiei”, a declarat Stefano Patuanelli, Ministrul pentru Dezvoltare Economică.

În Marea Britanie s-a înregistrat primul deces din cauza coronavirusului. Este vorba despre un pasager de pe nava de croazieră Diamond Princess.
În România, până acum sunt trei cazuri confirmate. În Israel, persoanele care vin din Italia şi nu au cetăţenie israeliană au interdicţie de a intra în ţară. Rusia va deporta 88 de cetăţeni străini care ar fi încălcat măsurile de carantinăOMS a ridicat nivelul de alertă globală în privinţa coronavirusului la cea mai ridicată cotă, însă până la moment nu a declarat pandemie.

 „Creşterea numărului de cazuri şi al ţărilor afectate în ultimele zile este în mod clar îngrijorătoare. Am ridicat evaluarea riscului global de propagare şi al impactului Covid-19 la nivelul foarte ridicat”, a menţionat Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul OMS.

Surse medicale din Iran susţin că numărul persoanelor decedate ar trece de 200, oficialii însă au anunţat doar 34 de morţi şi resping informaţiile.

 În Coreea de Sud- cea mai afectată ţară după China creşte alarmant numărul îmbolnăvirilor. Sunt cozi uriaşe la măşti de protecţie. În prezent peste 50 de ţări şi regiuni sunt afectate de Covid-19. La nivel global sunt peste 85 de mii de cazuri confirmate, dintre care aproape 3000 s-au soldat cu deces, marea majoritate fiind în China.

Comentarii