Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: trm.md

Ştiri / Internaţional

13 Aug. 2020 / 12:40

Mai multe ţări au reintrodus restricţiile pentru a opri răspândirea Coronavirusului

După o perioada de câteva săptămâni de la redeschiderea localurilor, muzeelor şi locurilor de agrement, mai multe ţări au reluat restricţile. În Franţa, purtarea măştii a devenit obligatorie în locurile publice. Astfel, Guvernul francez a mobilizat poliţia, dar şi jadarmii pentru a impune purtarea măştii. La nivel mondial, numărul îmbolnăvirilor cu noul virus a trecut de 20,8 mii de milioane, iar cel al deceselor a depăşit 747 de mii de cazuri. S-au recuperat puţin peste 13,7 milioane de oameni sau 66% dintre cei infectaţi, informează Moldova 1.

În ultima săptămână, Franţa a înregistrat peste 10.800 de noi cazuri de COVID-19. Purtătorul de cuvânt al Guvernului francez, Gabriel Attal, a avertizat că ţara sa se află într-un moment decisiv din cauza creşterii numărului noilor cazuri zilnice de COVID-19. Amenda pentru cei care nu se conformează cerinţei de purtare a măştii în spaţii publice este de 135 de euro, iar cei care ajung la a treia abatere riscă o pedeapsă de şase luni de închisoare.

Cele mai afectate ţări de COVID-19 rămân în continuare Statele Unite ale Americii, care a depăşit peste cinci milioane de cazuri, şi Brazilia, care a depăşit trei milioane de cazuri. În Noua Zeelandă, după mai mult de 100 de zile de când nu s-a înregistrat niciun caz, astăzi au fost raportate încă 10 cazuri.

Între timp, în China au fost raportate încă 19 cazuri de COVID-19, numărul deceselor ridicându-se la 4.634.

Totodată, Iranul a anunţat că va rămâne în starea de urgenţă din cauza noului Coronavirus până cel puţin în ianuarie 2021.

„Ne aflăm în această situaţie de şase luni şi trebuie să ne pregătim pentru alte cel puţin şase luni. Trebuie să găsim calea de mijloc între normalitate şi menţinerea restricţiilor antiCoronavirus”, a menţionat preşedintele Iranului, Hassan Rouhani.

De la începutul pandemiei, Iranul a raportat în total peste 18.000 de decese de Coronavirus şi mai bine de 320.000 de cazuri de infectare. Totuşi, în ultimele zile, numărul deceselor a scăzut uşor. Experţii atribuie această tendinţă faptului că oamenii poartă măşti şi păstrează distanţa fizică regulamentară. În Mexic au fost raportate 5.858 de cazuri noi, iar numărul persoanelor decedate a ajuns la 54 de mii.

„Aşa cum am spus de multe ori, aceasta este o epidemie lungă. Scenariul este că pandemia în Mexic va dura cel puţin până în octombrie, când, inevitabil, va începe şi sezonul gripal”, a spus Hugo Lopez-Gatell, ministrul Sănătăţii din Mexic.

Mexic rămâne pe locul şapte în lume, cu cel mai mare număr de victime COVID-19.

Comentarii