Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Daniela Socolovschi

Ştiri / Internaţional

29 Noi. 2020 / 13:46

Epidemia de COVID din SUA se va înrăutăţi în următoarele săptămâni, avertizează experţii

Unele state europene au început să ridice o parte dintre restricţiile impuse la începutul lunii. Între timp, după o săptămână de sărbătoare şi după Ziua Recunoştinţei, din ce în ce mai mulţi experţi avertizează că epidemia de COVID din SUA se va înrăutăţi din ce în ce mai tare în următoarele săptămâni şi că situaţia ar putea să se îmbunătăţească abia în momentul în care va fi gata vaccinul împotriva bolii, relatează Moldova 1.

Unele state europene au început să ridice o parte dintre restricţiile impuse la începutul lunii. Între timp, după o săptămână de sărbătoare şi după Ziua Recunoştinţei, din ce în ce mai mulţi experţi avertizează că epidemia de COVID din SUA se va înrăutăţi din ce în ce mai tare în următoarele săptămâni şi că situaţia ar putea să se îmbunătăţească abia în momentul în care va fi gata vaccinul împotriva bolii, relatează Moldova 1.

Este a 25-a zi consecutivă în care SUA înregistrează peste 100.000 de infectări zilnice cu Coronavirus, iar spitalizările rămân la un nivel record. Cu două zile înainte de Ziua Recunoştinţei, SUA înregistra peste 2000 de decese din cauza COVID-19 într-o singură zi.

Între timp, Canada a impus interdicţie de export către Statele Unite pentru mai multe medicamente, inclusiv cele folosite la tratarea COVID-19, dacă aceste vânzări determină o criză de aprovizionare pe piaţa internă.

„Sistemul nostru de îngrijire a sănătăţii este un simbol al identităţii noastre naţionale şi intenţionăm să îl protejăm”, a menţionat Patty Hajdu, ministrul Sănătăţii din Canada.

Pe continentul european, poliţia din capitala Regatului Unit a arestat peste 60 de persoane în timpul unui protest împotriva restricţiilor impuse în contextul pandemiei de Coronavirus. Manifestaţia a avut loc după ce guvernul britanic a anunţat că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate alte 15.871 de contaminări şi 479 de decese de COVID-19.

Proteste au avut loc şi în Germania. Sute de persoane au manifestat sâmbătă în oraşul Frankfurt pe Odra din estul ţării împotriva restricţiilor impuse în această ţară pentru stăvilirea noului tip de Coronavirus.

Franţa a relaxat sâmbătă restricţiile impuse în contextul pandemiei de Coronavirus, pentru a le permite magazinelor de produse neesenţiale să se redeschidă, iar oamenii să poată ieşi din locuinţe timp de până la trei ore pentru a face sport şi a-şi petrece timpul liber. Această relaxare survine după aproape o lună de carantină strictă, care a făcut ca numărul de contaminări zilnice să scadă vineri până la 12.450, de la peste 60.000 de cazuri câte se înregistrau la începutul lui noiembrie în Franţa.

Între timp, la aproape un an după ce medicii au identificat primele cazuri de Coronavirus în oraşul chinez Wuhan, ţara pare să intensifice o campanie ce pune sub semnul întrebării originea pandemiei COVID-19.

„Deşi China a fost prima care a raportat cazuri, nu înseamnă neaparat că virusul este originar din China. Urmărirea originii este un proces continuu care poate implica mai multe ţări şi regiuni”, a declarat Zhao Lijan, purtător de cuvânt, Ministerul de Externe.

Pe fundalul acestei lupte ideologice, primele doze din vaccinul anti-COVID de la Pfizer ajung în Europa pe calea aerului. Aprobările dozelor în Uniunea Europeană sunt aşteptate în a doua parte a lunii decembrie, de la Agenţia Europeană a Medicamentului.

Comentarii