Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Rusica Viorica

Ştiri / Internaţional

10 Apr. 2020 / 19:16

Economia mondială s-ar recupera parţial în anul 2021, declaraţie

Pandemia, care s-a răspândit în toată lumea, va avea „cele mai grave consecinţe economice de după Marea Depresiune din 1929”, cu o recuperare parţială în anul 2021. Avertizarea vine din partea directorului general a Fondului Monetar Internaţional, Kristalina Gheorghieva. Reprezentanta FMI a menţionat că măsurile de izolare necesare pentru a încetini răspândirea virusului au impact substanţial asupra economiei mondiale, informează Mesager.

„În urmă cu doar trei luni, ne-am aşteptat la o creştere pozitivă a venitului pe cap de locuitor în peste 160 de ţări membre. Astăzi, anticipăm că peste 170 de ţări vor experimenta o contracţie a veniturilor pe cap de locuitor în acest an. La fel cum criza de sănătate afectează cel mai tare persoanele vulnerabile, este de aşteptat ca criza economică să lovească cel mai tare ţările vulnerabile, dar perspectivele sumbre se referă atât la economiile avansate, cât şi la cele în curs de dezvoltare. Acest lucru este valabil mai ales pentru retail, ospitalitate, transport şi turism”, a spus Kristalina Gheorghieva.

 Ea a mai declarat că criza va afecta puternic pieţele emergente şi ţările în curs de dezvoltare, care vor avea nevoie de ajutoare externe de sute de miliarde de dolari. Georgieva a mai declarat că statele cu venituri mici din Africa, America Latină şi Asia sunt mai expuse riscurilor pentru că au sisteme de sănătate mai slabe.

 

Comentarii