Ştiri

Sursa imaginii: reuters

Postat de: trm.md

Ştiri / Internaţional

03 Apr. 2020 / 11:19

Coronavirus: Numărul cazurilor de infectare din Coreea de Sud a depăşit pragul de 10.000

Numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus din Coreea de Sud a depăşit pragul de 10.000, au declarat autorităţile medicale vineri, după recenzarea a 86 de cazuri noi în ultimele 24 de ore, informează DPA, citată de Agerpres.

Numărul total de infecţii a crescut astfel la 10.062, în timp cel al deceselor a urcat cu cinci, la 174, potrivit Centrelor pentru Prevenţia şi Controlul Bolilor din Coreea de Sud.

Datele au confirmat o încurajatoare stabilizare a numărului de infectări, care a variat în jurul a 100 de noi cazuri zilnic în ultimele trei săptămâni - o tendinţă în mod clar descendentă care a început în martie, după ce numărul acestora a atins maximul la sfârşitul lunii februarie, cu peste 900 de cazuri înregistrate într-o zi.

Pentru a patra zi consecutiv au fost înregistrate mai multe cazuri noi (34) în capitala Seul şi în provincia Gyeonggi, din împrejurimi, decât în epicentrul de până acum al focarului, provincia nordică Gyeongsang şi oraşul Daegu, unde au fost raportate doar 23 de cazuri.

De asemenea, cazurile importate au continuat să crească, cu 22 de noi infecţii în ultimele 24 de ore, aducând totalul acestora la 264.

Pentru a reduce riscul de infectare din cauza acestor cazuri de import, toate sosirile au fost plasate într-o carantină de două săptămâni începând de miercuri.

Comentarii