Ştiri

Sursa imaginii: agerpres.ro

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Internaţional

17 Oct. 2020 / 10:27

Cafenelele şi restaurantele vor fi închise în Belgia

Cafenelele şi restaurantele vor fi închise în Belgia începând de luni timp de patru săptămâni şi vor fi impuse restricţii de circulaţie de la miezul nopţii până la 05:00 dimineaţa, pentru a opri răspândirea Coronavirusului, care este în creştere. Despre aceasta a anunţat vineri seara premierul Alexander De Croo după o reuniune de criză a Guvernului, scrie Agerpres.

„Săptămână după săptămână, cifrele se dublează, sunt în creştere, este o creştere exponenţială”, a justificat liderul liberal flamand, în timp ce Belgia este una dintre ţările europene cel mai grav afectate de pandemie, peste 10.300 de morţi.

Pentru a evita agravarea situaţiei, el a anunţat o serie de noi restricţii privind viaţa socială, dintre care cea mai spectaculoasă este închiderea totală a sectorului HoReCa timp de patru săptămâni, începând de luni. O evaluare a măsurilor va avea loc la jumătatea perioadei, a precizat De Croo, menţionând că va exista sprijin economic din partea autorităţilor publice.

Până acum, închiderea cafenelelor viza doar regiunea Bruxelles-ului şi măsura dură până la începutul lunii noiembrie. Prin urmare, măsura se extinde la întreaga ţară şi vizează de asemenea restaurantele, ceea ce oficialii din industrie consideră că este un dezastru.

Comentarii