Ştiri

Sursa imaginii: ro.sputnik.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Internaţional

15 Iul. 2019 / 17:00

ALDE îi retrage sprijinul politic ministrului de Externe al României, Teodor Meleşcanu

ALDE a decis luni retragerea sprijinului politic ministrului Afacerilor Externe al României, Teodor Meleşcanu. Despre aceasta a anunţat purtătorul de cuvânt al formaţiunii, Varujan Vosganian, precizând că propunerea ALDE pentru Ministerul de Externe este Ramona Mănescu, scrie Mediafax.

„Am convenit cu toţii că Meleşcanu şi-a făcut cu competenţă datoria în funcţia pe care a avut-o. Dăm în continuare acelaşi respect domnului Teodor Meleşcanu pe care îl considerăm unul dintre reprezentanţii noştri de marcă. Cu toate acestea, nu putem să negăm un anumit tip de percepţie publică. Am hotărât să retragem sprijinul politic domnului Teodor Meleşcanu. În acelaşi timp am propus că doamna Ramona Mănescu să fie propusă pentru această poziţie de ministru al Afacerilor Externe. Aceasta propunere a fost rezultatul a unei decizii colective”, a declarat Varujan Vosganian, după şedinţa ALDE.

Purtătorul de cuvânt al ALDE a afirmat că premierul Viorica Dăncilă va sesiza CCR dacă preşedintele Klaus Iohannis nu va răspunde în termen de zece zile propunerii făcute de ALDE pentru Ministerul Afacerilor Externe.

„Sperăm că această nouă propunere să aibă un răspuns rapid, aşa cum cere noul Cod administrativ, în termen de zece zile. Îl atenţionăm pe preşedinte ca dacă nu face acest lucru vom fi în situaţia unui conflict între puterile statului şi doamna premier Dăncilă va fi în situaţia să sesizeze CCR”, a adăugat Vosganian.

Comentarii