Loading
ro en ru
Economic
18 Octombrie 2012 | 17:10
Vinieta, aprobată de Parlament
Deputaţii au aprobat în primă lectură proiectul de lege privind introducerea unei taxe de drum pentru maşinile cu numere străine (vinieta). Proiectul a fost prezentat în plenul Parlamentului de către ministrul Finanţelor, Veaceslav Negruţă.
Potrivit acestuia, introducerea taxei de drum va aduce un venit anual de circa 25 milioane de lei. Veaceslav Negruță susține că suma va fi suplimentată Fondului Rutier. “Acest fapt ne va permite să reabilităm drumurile naționale”, a spus ministrul Finanțelor.

Prețurile la vinietă vor fi comensurabile cu cele din regiune și vor începe de la 2 euro pentru 7 zile. Pentru un termen de 15 zile taxa de vinietă va constitui 4 euro, pentru 90 de zile taxa de vinetă va fi 15 euro, iar pentru 180 de zile - 25 de euro.

Potrivit inițiativei legislative, automobilele înmatriculate în străinătate vor avea dreptul de aflare pe teritoriul R. Moldova maxim 180 de zile pe parcursul unui an.

Guvernul a aprobat anterior introducerea taxei de vinietă. Potrivit proiectului aprobat de Guvern, vinieta pentru 3 zile urma să coste 7 euro, pentru 30 zile – 65 de euro, iar pentru 180 de zile – 380 de euro. Parlamentul trebuia să examineze acest proiect, însă Guvernul l-a retras săptămâna trecută și a redus prețul pentru vinietă.


Comentarii:
Ştiri
Promo
Moldova 1
Zimbru Chişinău a obţinut un rezultat bun în deplasarea de la Sofia, şi speră la calificarea în runda următoare a Europa League. Meciul va avea loc, joi 24 iulie pe Stadionul Zimbru din capitală.
Dialog Social
mai multe emisiuni: TV | Radio
Curs BNM
Abonare la Știri
Live Stream
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam