Ştiri

Sursa imaginii: diez.md

Postat de: Cornelia Stefoglu

Ştiri / Economic

19 Iul. 2019 / 17:10

Termenul de activitate comercială în bază de patentă va fi extins

Termenul activităţilor de comerţ mic în baza patentei de întreprinzător va fi prelungit până pe 31 decembrie 2022. Prevederile în acest sens au fost votate astăzi de Legislativ în prima lectură, relatează Mesager.

Iniţiativa îi aparţine vicepreşedintelui Parlamentului, Alexandru Slusari. Potrivit proiectului, activităţile în bază de patentă vor fi permise în cadrul pieţelor comerciale, precum şi în locurile autorizate de administraţia publică locală.

„În câţiva ani, dacă vom avea economia bine dezvoltată, cu locuri de muncă, cu pensii mai decente pentru oamenii în etate, noi o să putem rezolva problema pentru mai mulţi oameni şi nu o să avem nevoie de aceste patente. Dar la ora actuală, marea majoritate a acestor oameni nu sunt gata să treacă pe acest gen de activitate. Menţionez încă odată, dacă să comparăm veniturile pentru buget, bugetul nu pierde nimic lăsând patenta de întreprinzător pentru o anumită perioadă”, a declarat Alexandru Slusari, vicepreşedintele Parlamentului.

Modificările se referă la comerţul cu amănuntul la tarabe, tejghele, tonete, în gherete, pavilioane şi din autovehicule. Documentul urmează a fi adoptat şi în lectura a doua de Parlament şi va intra în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial.

Conform datelor statistice, în prezent sunt valabile peste nouă mii de patente de întreprinzător în comerţul cu amănuntul.

Comentarii