Ştiri

Sursa imaginii: tv8

Postat de: trm.md

Ştiri / Economic

02 Apr. 2020 / 17:00

Pierderi zilnice de aproape două milioane de lei din cauza transportului public gratuit

Pierderi de 1,7-2 milioane de lei sunt suportate zilnic de Primăria municipiului Chişinău, din cauza transportul public gratuit. Primarul general al capitalei, Ion Ceban, a declarat astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă online, că în prezent se discută posibilităţile de implimentare a unui proiect pilot de tichetare electronică, relatează Moldova 1.

„Noi am atenţionat ieri şi atunci când sa luat decizia pe 23 martie că avem pierderi de 1,7-2 milioane de lei zilnic, dar înţelegem că trebuie să o facem pentru că sănătatea publică contează mult mai mult. Astăzi urmează să vedem ce facem pe partea asta de tichetarea electronică, urmează să avem o şedinţă în acest sens”, a declarat Ion Ceban.

Primarul a mai declarat că dacă perioada de două săptămâni, impusă de Comisia pentru Situaţii Excepţionale, se va extinde, salariile de bază ale taxatorilor vor fi păstrate.

Totodată, primarul a menţionat că unele rute de transport public au fost reorganizate, iar în 80 de staţii de aşteptare colaboratorii Ministerului Afacerilor Interne verifică încărcătura unităţilor de transport.

În capitală sunt puse la dispoziţia locuitorilor 321 de troleibuze şi 110 autobuze. În zilele de lucru toate unităţile de transport sunt la linie, iar în zilele de odihnă numărul lor scade.

Comentarii