Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Vasile Cojocari

Ştiri / Economic

12 Aug. 2019 / 18:05

Noile modificări fiscale vor fi discutate în şedinţe extinse

Noile modificări fiscale, aprobate de Executiv, vor fi discutate în şedinţe extinse. Anunţul a fost făcut de către şeful statului, Igor Dodon. Preşedintele, a avut astăzi o întrunire cu preşedintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi şi conducerea fracţiunii parlamentare a PSRM, relatează Mesager.

Într-o postare pe facebook, şeful statului precizează că nemulţumirile mediului de afaceri l-au determinat să organizeze discuţii separate, mai detaliate cu Guvernul şi reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional, pentru a analiza efectele măsurilor propuse, în special cele care prevăd  majorarea impozitelor.

„Ţinând cont de multiplele obiecţii din partea mediului de afaceri, am hotărât să avem discuţii separate, mai detaliate cu guvernul şi reprezentanţa FMI, referitor la oportunitatea şi efectele măsurilor propuse, în special celor de majorare a unor impozite”, a declarat preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

La întrevedere, PSRM a anunţat că a elaborat un nou concept al reformei justiţiei, care pe parcursul următoarelor săptămâni va fi discutat cu partenerii de coaliţie şi propus pentru consultări publice. La întrunire s-a discutat şi despre iniţiativele sociale de indexare a pensiilor de 2 ori pe an: în 1 aprilie şi 1 octombrie.  

Tot astăzi, Igor Dodon a avut o întrevdere cu directorul Serviciului de Informaţii şi Securitate, Alexandru Esaulenco şi vice-directorul instituţiei, Artur Gumeniuc. Şeful statului a precizat că până la sfârşitul lunii sunt  planificate şedinţe extraordinare ale Parlamentului, şedinţa Consiliului Superior de Securitate dar şi alte evenimente importante.

Comentarii