Ştiri

Sursa imaginii: tv8.md

Postat de: Daniela Socolovschi

Ştiri / Economic

12 Aug. 2020 / 15:24

Gazoductul Iaşi-Ungheni va fi inaugurat de Ziua Independenţei

Gazoductul Iaşi-Chişinău va fi inaugurat de Ziua Independenţei Republicii Moldova. Anunţul a fost făcut de premierul Ion Chicu în debutul şedinţei Guvernului.

„Vreau să aduc mulţumiri României, poporului României pentru suportul masiv pe care l-am avut în implementarea acestui proiect. Gazoductul Iaşi – Ungheni - Chişinău înseamnă mai multă securitate energetică pentru Republica Moldova o alternativă reală pentru aprovizionarea cu gaze naturale a ţării noastre, din păcate în ultimii 10-15 ani au fost situaţii când securitatea energetică, în cazul de faţă vorbind de aprovizionarea cu gaze naturale a fost sub mare risc de aceea acest gazoduct poate servi pe viitor ca o soluţie în situaţii dificile”, a menţionat Ion Chicu.

În context, premierul Ion Chicu a mulţumit României pentru suportul acordat în construcţia acestui obiect şi l-a invitat pe omologul său de la Bucureşti, Ludovic Orban, să participe la ceremonia de inaugurare a gazoductului.

„Un asemenea obiect merită un eveniment frumos de dare în exploatare, de punere în funcţiune şi cu această ocazie vreau să vă anunţ că am remis în adresa prim-ministrului României, Ludovic Orban, o invitaţie de a paticipa la acest eveniment pentru a da importanţă naţională acestui gazoduct”, a spus premierul.

Amintim că Ludovic Orban a anunţat pe 7 august despre finalizarea gazoductului Iaşi - Ungheni - Chişinău.

Comentarii