Ştiri

Sursa imaginii: mecc.gov.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Economic

07 Iun. 2019 / 18:22

Au fost desemnaţi câştigătorii concursului „Cel mai bun plan de afaceri”

Lansarea unui post de radio, creşterea şofranului, deschiderea unui atelier de coasere a iilor sau a unei vile turistice - acestea sunt doar câteva dintre planurile de afaceri ingenioase pe care le-au elaborat cei 16 finalişti ai concursului naţional „Cel mai bun plan de afaceri”. Tinerii susţin că acest concurs este un prim pas în dezvoltarea lor ca viitori antreprenori care pot să-si deschidă o afacere înfloritoare acasă, relatează Mesager.

Ecaterina Ceban şi-a descoperit pasiunea pentru radio pe când avea doar 13 ani, iar primul plan de afacere la care s-a gândit când a aflat de concurs a fost lansarea unui post de radio destinat exclusiv copiilor, care i-a şi adus premiul mare. 

Victoria Petcova s-a inspirat din experienţa mamei sale de confecţionare a iilor, fapt care i-a fost de bun augur, pentru ca ocupat locul I.

Iar Marian Condratiuc şi-ar dori să poată creşte şi comercializa şofranul, care este şi cel mai preţios condiment din lume.

Planurile de afaceri au fost concepute în cadrul disciplinei „Bazele Antreprenoriatului”.

„Pentru noi este important ca toţi aceşti tineri care studiază Bazele Antreprenoriatului să se regăsească în piaţa muncii din Republica Moldova. Noi credem că cele studiate în cadrul disciplinei, inclusiv şi aceste competente de comunicare a mesajului, de matematici, cum ei fac calcule, argumentarea ideii într-un timp foarte limitat le va permite să se regăsească în profesie”, a declarat Sofia Şuleanschi, directoarea Centrului pentru Educaţiei Antreprenorială.

Concursul naţional „Cel mai bun plan de afaceri” este la cea de-a şasea ediţie. 

Comentarii