Ştiri

Sursa imaginii: drochia.md

Postat de: Cornelia Stefoglu

Ştiri / Economic

10 Sep. 2019 / 19:48

Campania Dialog Agricol Regional despre provocările în activitatea agricultorilor

Lipsa forţei de muncă în agricultură, acces redus la finanţare pentru fermieri, grad redus de accesare a pieţelor de desfacere, dar şi lipsa sistemelor de irigaţie şi a sistemelor antigrindină. Acestea sunt câteva din provocările pe care le întâmpină producătorii agricoli din Republica Moldova. Concluziile aparţin campaniei Dialog Agricol Regional, care s-a desfăşurat în mai multe regiuni ale ţării, în perioada 23 iulie- 9 august, relatează Mesager.

Organizatorii împreună cu o delegaţie de experţi din România au informat oamenii despre valorificarea oportunităţilor de investiţii în agricultură. Prin urmare, experţii au oferit şi soluţii de dezvoltare a sectorului agricol în mai multe zone rurale ale ţării.

„Construcţia unei fabrici de prelucrarea fructelor si legumelor la Cimişlia, construcţia unui lac de acumulare destinată tuturor agricultorilor din raionul Căuşeni, fondarea unui laborator care sa ateste calitatea produselor agroalimentare pentru exportul către Uniunea Europeană în zona de sud a Republicii Moldova”, a spus Alexei Repede, preşedintele Asociaţiei oamenilor de afaceri „Moldovenii de pretutindeni”.

Comentarii