Ştiri

Sursa imaginii: infoanunt.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Economic

11 Feb. 2019 / 16:00

Autoturismele destinate persoanelor cu necesităţi speciale vor putea fi importate fără a achita taxe

Persoanele cu dizabilităţi locomotorii vor fi scutite de achitarea plăţilor vamale la importul autoturismelor cu capacitatea cilindrică de până la 2 500 cm3, indiferent de termenul de exploatare. Pentru a beneficia de scutiri, solicitanţii vor trebui să prezinte un set de acte prevăzute în Regulamentul cu privire la modul de aplicare a facilităţilor fiscale şi vamale la importul mijloacelor de transport cu destinaţie specială. Modificările au fost aprobate în cadrul şedinţei de astăzi a Executivului.

Totodată, noile amendamente simplifică considerabil procedura de import a autoturismelor cu destinaţie specială, fiind eliminate condiţiile ce prevedeau ca autoturismul să fie donat sau reutilat corespunzător, precizează un comunicat al Serviciului Vamal.  

De asemenea, astfel de vehicule vor putea fi importate cu scutiri odată la cinci ani. Până acum, acest lucru era posibil doar după expirarea termenului de şapte ani.

O altă noutate e că, de facilităţile enumerate vor beneficia toate persoanele cu nevoi speciale, indiferent de gradul de dizabilitate.

Scopul acestor modificări a fost de a spori gradul de incluziune socială a persoanelor cu dizabilităţi prin facilitarea mobilităţii acestora.

Modificările vor intra în vigoare odată cu publicarea în Monitorul Oficial.

 

 

Comentarii