Ştiri

Sursa imaginii: bani.md

Postat de: Mihaela Bucatari

Ştiri / Economic

20 Iul. 2019 / 09:45

Austria interesată de fortificarea relaţiilor comercial-economice cu Moldova

Despre proiectele investiţionale în infrastructură, IT, construcţii, turism şi energie, a discutat ministrul Economiei şi Infrastructurii, Vadim Brînzan, cu ambasadoarea Austriei în Republica Moldova, Christine Freilinger.

În cadrul întrevederii de astăzi, ministrul Vadim Brînzan a declarat că Programul de Dezvoltare a Cooperării al Guvernului Austriei este extrem de important, incluzând consolidarea capacităţilor administraţiei publice, sprijin pentru societatea civilă, prevenirea conflictelor şi reintegrarea emigranţilor întorşi în ţară.

Excelenţa Sa, Christine Freilinger a declarat că, statul austriac doreşte să-şi fortifice relaţiile cu ţara noastră la capitolul investiţii, precizând totodată că în Republica Moldova îşi desfăşoară activitatea peste 100 de întreprinderi cu capital austriac, în domenii precum turism, infrastructură, IT, farmaceutic, industria agro-alimentară şi textilă, sectorul energetic, bancar, iar valoarea investiţiilor în capitalul social fiind de circa 460 de milioane de lei.

Printre principalii investitori în Republica Moldova sunt grupul financiar-bancar „Reiffeisenbank”, compania de asigurări „Grawe Carat”, firma de avocatură „Schoenherr”, „Erste Bank” prin filiala BCR, „Petrom OMW”, „AWE” şi Strabag. De asemenea, compania „Gebauer&Griller”, care a construit în cadrul ZEL „Bălţi” o fabrică de producere a cablurilor electrice.

Comentarii