Ştiri

Sursa imaginii: Imagine simbol

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Economic

03 Iun. 2019 / 15:33

Agenţii economici pot beneficia de subvenţii pentru locurile de muncă create

Agenţii economici pot beneficia de subvenţie unică în mărime de cel puţin 40 de mii de lei, pentru fiecare loc de muncă creat pe parcursul anului 2019. Aceştia urmează să depună cererile de rezervare a subvenţiei până pe 31 iulie. Cererile pot fi depuse în scris sau prin intermediul poştei electronice, la adresa Ministerului Finanţelor.

Ministerul Economiei şi Infrastructurii informează că, pentru a solicita subvenţia unică, agenţii economici trebuie să îndeplinească cumulativ mai multe criterii, printre care creşterea efectivului de salariaţi de cel puţin 100 de persoane, salariul mediu lunar la întreprindere pentru persoanele angajate nu este mai mic decât 75% din cuantumul salariului mediu lunar pe economie, menţinerea posturilor de muncă create pentru cel puţin trei ani, lipsa restanţelor la achitarea impozitelor şi taxelor faţă de bugetul public naţional.

Potrivit ministrului Economiei şi Infrastructurii, Chiril Gaburici, implementarea mecanismului privind subvenţionarea creării locurilor de muncă va contribui la stimularea investiţiilor şi la creşterea economică.

Cererile depuse vor fi înregistrate în Registrul acordării subvenţiilor pentru crearea locurilor de muncă, iar solicitantul va fi informat despre recepţionarea acesteia în decurs de două zile lucrătoare. Ulterior, acestea vor fi examinate şi aprobate, în conformitate cu criteriile de eligibilitate. Cererile depuse după data limită vor fi examinate la rectificarea bugetului sau în următorul ciclu bugetar.

Comentarii