Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: trm.md

Ştiri / Economic

22 Sep. 2020 / 18:39

A fost lansat proiectul Leader pentru Moldova Rurală

Un nou instrument de sprijinire a proiectelor de dezvoltare rurală a fost lansat în Republica Moldova. Este vorba despre programul Leader, care are drept scop reînnoirea zonelor rurale şi crearea mai multor locuri de muncă la sate. Proiectul este susţinut de Guvernul Poloniei şi Agenţia SUA pentru Dezvoltare Internaţională. Actorii-cheie în cadrul tuturor programelor vor fi aşa-numitele grupuri de acţiune locală, relatează Mesager.

„Vorbim despre o schimbare foarte adâncă, foarte necesară şi foarte aşteptată a lucrurilor în toate ţările unde acest program este implementat şi în cazul respectiv în Republica Moldova. Sunt convins că fiecare dintre dumnevoastră poate să dea foarte multe exemple ale unor proiecte reuşite, ale unor schimbări adevărate, nu numai în plan econimc, dar şi în vieţile oamenilor”, a spus Bartlomiej Zdaniuc, ambasadorul Poloniei în Moldova.

„Mă bucur că asemenea platforme, precum ar fi abordarea Leader şi constituirea grupurilor de acţiune locală, pun la o masă comună toţi actorii posibili: autorităţile publice locale, societate civilă, sector privat, astfel încât să asigurăm transparenţă în toate deciziile care se aprobă, astfel încât să fie prioritizate proiecte luând în consideraţie toate aspectele”, a menţionat Dorin Andros, secretar de stat la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului.

Până acum, în Republica Moldova au fost înregistrate în jur de 30 de astfel de grupuri, care acoperă circa 30% din zonele rurale din ţară.

 

 

Comentarii