Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Bogdan Nigai

Ştiri / Diaspora

30 Noi. 2020 / 09:00

„Scrisori pentru acasă”: Povestea Danei Muntean, moldoveanca care face parte din echipa Facebook

Originară din Chişinău, absolventă a Academiei de Studii Economice şi primul specialist în comunicare din echipa Biroului pentru Relaţii cu Diaspora, Dana Muntean a reuşit să cucerească Google cu abilităţile sale ca mai apoi să ajungă să facă parte din echipa Facebook. Chiar dacă a evoluat mult în ultimii ani pe plan profesional dincolo de hotarele ţării, Dana Muntean susţine că s-a format ca personalitate în Republica Moldova şi se mândreşte cu acest lucru. Cum a reuşit conaţionala noastră să cucerească marele companii, printre care şi Google, am aflat în cadrul ediţiei de duminică, 29 noiembrie, a emisiunii „Scrisori pentru acasă”, la Radio Moldova.

„Am pornit de acasă, din Moldova. Sunt bucuroasă şi spun, cu siguranţă, că m-am format în mare parte acasă. Încă făceam licenţa când am depus dosarul pentru o bursă de studii în Statele Unite ale Americii şi am fost un an acolo. După asta, studiind la master, am mai participat la un program de burse, dar n-a fost să fie şi din prima nu am fost admisă, dar între timp am lucrat la UNICEF şi la Guvern, în cadrul Biroului de Relaţii cu Diaspora. În urma acestei experienţe, pot spune că sunt bucuroasă că nu am luat bursa din prima şi am avut ocazia să lucrez mai mult acasă” a spus Dana Muntean.

Anul următor, Dana a câştigat o altă bursă pentru a urma un program de masterat în industriile creative în Marea Britanie. Chiar dacă a plecat cu gândul că peste un an se va întoarce acasă, exact în a doua săptămână de studii, a mers la un târg de job-uri, unde l-a întâlnit pe următorul său angajator. „Am găsit o mulţime de conexiuni datirită proiectelor în care am fost implicată la Chişinău, şi anume, la compania „Next Jump” am putut să-mi valorific toată experienţa pe care o acumulasem până atunci.” 


sursa: facebook.com/Dana Muntean

Chiar dacă gândul că nu va putea reveni peste un an acasă o făcea să se simtă trist, tânăra a hotărât să experimenteze şi să profite de această experienţă, iar ulterior a ajuns să lucreze la compania Google şi în prezent la Facebook. „În pofida programului încărcat pe care îl am, mereu am fost implicată şi în proiecte cu diaspora”, a mai adăugat Dana.

În 2014 a lansat un proiect pentru diaspora Republicii Moldova. Este vorba de „Mentor Me”, un program în care cetăţenii stabiliţi în diasporă îi ajutau pe cei noi veniţi. „La început, misiunea noastră a fost să conectăm liderii de azi cu cei de mâine. Iar visul meu este ca fiecare moldovean să aibă parte de un mentor. Astfel, fiecare dintre noi îşi poate accelera creşterea şi dezvoltarea personală şi profesioanală”, a mai povestit Dana.

„Mentor Me” conectează şi ajută tinerii să-şi urmeze studiile peste hotare, să-şi accelereze dezvoltarea profesională şi să identifice noi oportunităţi de afaceri. În cadrul programului sunt antrenaţi peste 100 de mentori din 24 de ţări. 

 

Comentarii

Ultimele Ştiri

Privelişte inedită pe râul Nistru

Ştiri / Regional

23 Ian. 2021 / 19:26

Privelişte inedită pe râul Nistru

Rusia: Proteste pentru susţinerea lui Aleksei Navalnîi

Ştiri / Internaţional

23 Ian. 2021 / 18:50

Rusia: Proteste pentru susţinerea lui Aleksei Navalnîi

Act de caritate pentru un bătrân din nordul ţării

Ştiri / Regional

23 Ian. 2021 / 18:32

Act de caritate pentru un bătrân din nordul ţării

COVID-19 în Moldova: Alte 15 persoane răpuse de virus

Ştiri / Social

23 Ian. 2021 / 17:06

COVID-19 în Moldova: Alte 15 persoane răpuse de virus

Scriitorul Mihail Gheorghe Cibotaru, petrecut pe ultimul drum

Ştiri / Cultură

23 Ian. 2021 / 16:35

Scriitorul Mihail Gheorghe Cibotaru, petrecut pe ultimul drum

Vezi arhiva