Ştiri

Sursa imaginii: middleeastmonitor.com

Postat de: Bogdan Nigai

Ştiri / Diaspora

24 Aug. 2020 / 19:17

Moldovenii pot pleca în Israel doar dacă obţin permisiune specială

Interdicţia de intrare a cetăţenilor străini, inclusiv a moldovenilor, pe teritoriul statului Israel se extinde până pe 1 octombrie. Iar moldovenii care vor să părăsească Israelul o pot face numai prin aeroportul Ben-Gurion din Tel Aviv. Decizia a fost luată duminică, 23 august, de către autorităţile israeliene, informează Mesager.

Astfel, moldovenii care intenţionează să meargă în Israel trebuie să obţină o permisiune specială emisă de Consulatul acestei ţări la Kiev, în cazul în care pot dovedi că vizita este întemeiată. De asemenea, cu cel puţin 24 de ore înainte de zbor, pasagerii trebuie să completeze formularul de intrare în ţară şi să prezinte la aeroport dovada acestuia.

Din cauza că  Republica Moldova este în zona roşie, iar numărul cazurilor de COVID-19 este sporit, cetăţenii care ajung în Israel vor trebui să completeze la aterizare un formular şi să rămână în autoizolare timp de 14 zile. La aeroport, în timpul zborului şi în perioada aflării pe teritoriul Israelului, călătorii trebuie să poarte mască, să păstreze distanţa socială de doi metri şi să respecte igiena personală.

La ieşirea din Statul Israel, cetăţenii Republicii Moldova trebuie să completeze, cu cel puţin 24 de ore înainte de zbor, formularul de aprobare a îmbarcării, să prezinte la sosirea pe aeroportul Ben Gurion biletul şi aprobarea îmbarcării.
 

Comentarii