Ştiri

Sursa imaginii: moldpres.md

Postat de: Daniela Socolovschi

Ştiri / Diaspora

01 Sep. 2020 / 09:47

Moldovenii care revin din ţările incluse în lista verde nu vor mai sta în autoizolare

Începând de astăzi, moldovenii care revin din ţările ce nu sunt incluse în lista statelor roşii nu vor mai fi nevoiţi să stea 14 zile în autoizolare. Despre aceasta a anunţat preşedintele Igor Dodon după o întrevedere cu prim-ministrul Ion Chicu şi speakerul Zinaida Greceanîi.

„Lista ţărilor roşii va fi aprobată de Ministerul Sănătăţii şi săptămânal-o dată la 10 zile va fi publicată. Începând de azi, din astfel de ţări în care avem diasporă destul de numeroasă, cum este Rusia, Italia, Grecia, Turcia, alte ţări, când revin cetăţenii noştri acasă, începând cu 00:00 din această zi nu vor sta în autoizolare. Cu regret, în lista roşie rămân vecinii noştri, România şi Ucraina, dar sperăm că dinamica va fi bună şi vom ajunge la includerea acestor ţări în lista verde”, a declarat Igor Dodon.

Amintim că anterior, Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică a decis că persoanele care se întorc din statele care fac parte din zona verde nu vor sta în izolare şi nu vor completa fişa epidemiologică la intrarea în ţară.

Comentarii