Ştiri

Sursa imaginii: mediafax.ro

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Diaspora

23 Mai 2019 / 10:13

MAEIE: Doi moldoveni au fost răniţi în autocarul răsturnat în Italia

Doi moldoveni au fost răniţi într-un accident rutier produs în Italia. Cetăţenii moldoveni se aflau în autocarul cu turişti care s-a răsturnat pe o autostradă din apropiere de Siena. Informaţia a fost confirmată pentru TRM.MD de către ofiţerul de presă al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE), Valeriu Rusu. Potrivit lui Valeriu Rusu, în prezent starea de sănătate a celor doi turişti moldoveni este satisfăcătoare.

„Doi cetăţeni ai Republicii Moldova sunt răniţi. Ambasada Republicii Moldova a luat legătura cu ei, cu autorităţile locale. Am planificat să le fie acordat tot suportul necesar. Starea lor am putea spune că este satisfăcătoare”, a declarat Valeriu Rusu.

În urma accidentului, o femeie în vârstă de 40 de ani a decedat şi alte 37 de persoane au fost rănite. Potrivit Mediafax, 15 persoane se află în stare gravă. Media din Italia relatează că femeia decedată era cetăţeană a Rusiei şi se afla în autocar în calitate de ghid turistic. Printre turişti se aflau români, ruşi, armeni, ucraineni şi belaruşi.

Accidentul s-a produs miercuri. Un autocar cu turişti s-a răsturnat în apropierea oraşului Monteriggioni. Motivele accidentului sunt investigate de poliţia italiană.

Comentarii