Ştiri

Sursa imaginii: mfa.gov.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Diaspora

28 Feb. 2020 / 17:33

MAEIE confirmă: Moldoveanca aflată în Italia, infectată cu coronavirus

Misiunile Diplomatice din Italia au informat despre rezultatul pozitiv al testului prelevat în urmă cu două zile de la femeia, cetăţeană a Republicii Moldova, care intrase anterior în contact cu o persoană infectată cu virusul COVID-19.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, celei de-a doua persoane, care s-a aflat în contact cu cetăţeana italiană infectată i s-au prelevat probe pentru testare, urmând ca în următoarele zile să parvină şi rezultatul analizelor. Starea de sănătate a celor doua persoane este una bună şi nu necesită internare în spital, ele fiind plasate în carantină la domiciliu, Serviciul de Sănătate Publică din Italia oferindu-le asistenţa necesară.

MAEIE informează că cetăţenii Republicii Moldova care se confruntă cu o situaţie dificilă pe teritoriul Italiei pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon de urgenţă.

Ambasada Republicii Moldova la Roma:+39 3294421091; Consulatul General de la Milano +39 3206108989; Consulatul din Padova +39 3805905331; precum şi la Centrul de Apel al MAEIE 0 80 090990 (apeluri din Republica Moldova) sau +373 22 788722 (apeluri din străinătate).

De asemenea, conform ultimelor informaţii comunicate Ambasadei Republicii Moldova la Tokyo, cei trei cetăţeni moldoveni, dintre care doi deţin şi cetăţenie română, membri ai echipajului navei de croazieră Diamond Princess, au fost debarcaţi şi transferaţi într-o unitate specială, în apropiere de Tokyo, în localitatea Wako din prefectura Saitama. Rezultatele ultimelor teste medicale atestă absenţa virusului coronarian. Ei se vor afla, ca măsură preventivă, în următoarele 14 zile în carantină, într-un campus unde fiecare persoană va dispune de cameră separată cu balcon şi bloc sanitar individual.

Misiunea Diplomatică din Japonia se află în contact permanent cu cei trei cetăţeni aflaţi în carantină şi anunţă că în cazuri de urgenţă, cetăţenii ţării noastre aflaţi în Japonia pot contacta misiunea diplomatică la numărul +810 80 8850 7372.

 

Comentarii