Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Rusica Viorica

Ştiri / Diaspora

05 Sep. 2019 / 19:37

Liuba Sârbu - moldoveanca care promovează tradiţiile şi cultura naţională în Canada

Nu a uitat niciodată de Republica Moldova, iar timp de 9 ani de când se află în Canada a reuşit să facă mai multe lucruri frumoase. A editat trei volume de versuri în limba romană şi organizează diferite evenimente pentru dispora de acolo, care au menirea de a promova tradiţiile şi cultura noastră. Vorbim despre Liuba Sârbu, moldoveanca care, deşi este departe de acasă revine mereu cu drag.

„În 2009 am decis să emigrăm în Canada, pentru că ne-am dorit o stabilitate economică pentru noi şi copiii noştri, deşi decizia de a pleca nu a fost deloc uşoară, pentru că eu iubesc Moldova şi de câte ori avem posibilitatea, venim în vacanţă în Moldova , pentru că iubim această ţară”, a povestit Liuba Sârbu, în cadrul emisiunii „Cine vine la noi?” de la Moldova 1.

A demonstrat că o poate lua de la capăt din orice colţ al lumii dacă ştii ce vrei şi ai nişte valori bine definite în viaţă. Are trei volume de poezii lansate, la care a colaborat cu personalităţi marcante din ţară precum Nicolae Dabija, Vasile Botnaru, Ion Anton.

„Aceşti oameni sunt pentru mine şi cărţile mele ca nişte cărţi de vizită” a precizat Liuba Sârbu.

În anul 2014 conaţionala noastră a fost acceptată şi la unul dintre cele mai bune Colegii de Medicină din Quebec, Montreal, însă datorită faptului că în viaţa ei a apărut un copil a încetat temporar să mai studieze. Şi totuşi, nu a stat degeaba. Anume în acea perioadă a început a scri poezii şi lansat prima revistă pentru copii „Pici voinici din diasporă”, o revistă literar-distractivă, pe care a realizat-o cu sprijinul mai multor scriitori contemporani din România şi Basarabia.

Comentarii