Ştiri

Sursa imaginii: tvrmoldova.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Cultură

30 Oct. 2020 / 19:37

Omagiu la locul de veci al Doinei şi Ion Aldea-Teodorovici

Ziua de 30 octombrie are conotaţii dramatice în sufletele noastre. În urma unui tragic accident au plecat în eternitate Doina şi Ion Aldea-Teodorovici, doi mari şi frumoşi artişti, doi patrioţi care s-au zidit în cântece de drag de lume, de prietenie, dar mai cu seamă, în melodii patriotice care au încurajat şi înălţat spiritele oamenilor în anii Mişcării de Eliberare Naţională, relatează Mesager.

De dimineaţă, oameni de diferite vârste veneau la locul de veşnică odihnă al Doinei şi al lui Ion Aldea-Teodorovici cu flori, amintiri şi regrete.

„Avem noroc de Doina şi Ion, avem o înaltă demnitate şi coloană vertebrală. Ei sunt acele spirite înălţătoare de trezire a conştiinţei naţionale, dorinţa de independenţă, suveranitate, limba română şi tricolor”, a specificat Vlad Bileţchi, admirator.

Un prilej extraordinar de reîntâlnire cu muzica marilor artişti era în fiecare toamnă Festivalul internaţional „Două inimi gemene”. În acest an, din cauza pandemiei, evenimentul nu va avea loc.

„Cred că nu trebuie să riscăm cu vieţile copiilor participanţi. O să treacă şi aceasta cum au trecut şi altele şi, daca n-o să pot eu, o să facă festivalul Cristi, care o să-l ducă mai departe. Festivalul nu va muri”, a declarat Eugenia Marin, mama Doinei.

De ani buni, Cristi Aldea-Teodorovici continuă dificila misiune de a aduna la un loc arhiva părinţilor săi, iar acum vine şi cu o premieră aşteptată.

„Planificăm un fel de miniexpoziţie cu rochiile Doinei. Maică-mea a reprezentat în acei ani un simbol al stilului, esteticii şi bunului-simţ”, a menţionat Cristi Aldea-Teodorovici.

În context, Cristi a spus şi despre cea mai mare bucurie.

„Ni s-a născut în acest an o fetiţă, pe care am numit-o în cinstea bunicii sale - Doina”, a spus Cristi Aldea-Teodorovici.

Astăzi, 30 octombrie, se împlinesc 28 de ani de la trecerea în nefiinţă a celor „două inimi gemene”, Doina şi Ion Aldea-Teodorovici.

Comentarii