Ştiri

Sursa imaginii: chisinau.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Cultură

11 Sep. 2020 / 20:01

O sculptură „Cuşma lui Guguţă” a apărut la Chişinău

Cuşma lui Guguţă a „ieşit” din filele de carte şi s-a transformat într-o compoziţie sculpturală. Elementul principal din povestea lui Spiridon Vangheli, care a impresionat mii de copii, a fost transpus într-o sculptură. Locul unde va fi amplasată lucrarea urmează să fie identificat de municipalitate, pentru a fi cât mai vizibil şi cunoscut de oameni. Guguţă este unul dintre personajele preferate ale copiilor din Moldova, iar cuşma lui încăpătoare a devenit un simbol al prieteniei, relatează Mesager.

„Este problemă nu atât pentru ziua de astăzi, cât pentru cea de mâine. Este problema copiilor generaţiilor care vin după noi şi care trebuie să ducă ceea ce am început noi”, a spus scriitorul Spiridon Vangheli.

Primarul capitalei, Ion Ceban, i-a mulţumit marelui scriitor pentru lucrurile frumoase pe care le realizează.

„Urmează să indentificăm locul potrivit în centrul Chişinăului. Este un lucru extraordinar pentru toate proiectele de infrastructură care sunt necesare, pentru grija pe care o avem acum pentru procesul educaţional. Este nevoie de proiecte de acest tip, proiecte de suflet”, a declarat Ion Ceban.

Oamenii consideră că sculptura trebuie amplasată într-o zonă cât mai vizibilă din oraş.

„Este destul de frumoasă şi atrăgătoare. Cred că cine apreciază ceea ce a creat Spiridon Vangheli va aprecia şi acestă sculptură”. „Cred că trebuie instalată lângă un parc, pentru a fi admirată de cât mai mulţi copii”, afirmă oamenii.

În prezent, compoziţia sculpturală se află în curtea Academiei de Studi Economice din Moldova.

Comentarii