Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Vasile Cojocari

Ştiri / Cultură

18 Aug. 2019 / 19:30

În Ciadîr-Lunga are loc simpozionul internaţional de pictură

În Ciadîr-Lunga are loc simpozionul internaţional, intitulat Limitele artei. Timp de două săptămâni, pictori din şapte ţări vor face cunoştinţă cu peisajele şi cultura locului şi vor crea lucrări, care ulterior vor face parte din arhiva galeriei regionale de pictură, relatează Mesager.

„Am venit din Başchiria. Nu ştiam nimic despre autonomia Găgăuzia. Eram foarte curioasă să o vizitez. Oamenii de aici sunt foarte primitori. Pictez simbolul popoarelor turceşti. Imaginea unui lup care reuneşte rădăcinile turceşti”, a declarat pictorul din Başchiria, Aiguli Şverdina.

„Sunt din oraşul Permi şi am venit la invitaţia organizatorilor. Am aflat pentru prima dată despre existenţa autonomiei  găgăuze, pe teritoriul Republicii Moldova. O regiune stâncoasă... seamănă cu partea sudică a Rusiei”, a spus pictorul din Rusia, Maria Kolîvanova.

„Mă bucur că fac parte din acest grup pentru că am ce să învăţ. Este un schimb de experienţă: multe ţări, multe tehnici...valeg câte ceva pentru mine. Este o inspiraţie pentru viitor”, a declarat un pictor din Găgăuzia.

„Am vizitat multe câmpii de floarea sorelui şi am decis să creez o pictură lirică intitulată „Poemul câmpiilor". Aici sunt oameni foarte buni”, a spus un pictor din Azerbaijan.

Simpozionul internaţional Limitele artei este organizat de Direcţia de Cultură şi Turism, din UTA Găgăuzia, cu suportul organizaţiei internaţionale de cultură turcească.

Comentarii