Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Daniela Socolovschi

Ştiri / Cultură

27 Oct. 2020 / 13:40

„Hamlet în sos picant”, în premieră la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu”

O premieră condimentată cu mult umor şi situaţii surprinzătoare va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu". Spectacolul cu titlul „Hamlet în sos picant" a fost realizat după piesa dramaturgului italian Aldo Nicolaj, de regizorul Alexandru Cozub, care aduce în scena  o echipa de valoroşi actori, relatează Moldova 1.

Acţiunea spectacolului „Hamlet în sos picant" de Aldo Nicolaj nu are loc în sala tronului, dar în bucătăria regală.

„Este povestea lui Hamlet văzută de bucătarii Castelului Elsinor. Bineînţeles, nu este povestea lui Hamlet cea adevărată, ci este o parodie a piesei lui Hamlet”, a menţionat Alexandu Cozub, directorul artistic al Teatrului Naţional „Mihai Eminescu”.

Interpretarea rolului lui Hamlet este visul fiecărui actor.

„A venit şi la mine, dar a venit într-un sos picant. Un Hamlet cu mai multa ironie, cu mai mult umor şi mai adaptat zilelor noastre”, a spus Ghenadie Gîlcă, actor la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu”.

Margareta Pântea are emoţii şi, mai ales, temeri: interpretează un rol de comedie.

„Îmi plac personajele aşa mai dramatice. Or, acest personaj al meu se duce mai mult în comedie şi mie personal rolurile de comedie îmi vine greu să le fac. De aceea, este o provocare pentru mine”, a relatat Margareta Pîntea, actriţă la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu”.

Bucătăria regală ajunge un adevărat câmp de bătălie verbală, în care eroii lui Shakespeare îşi dezvăluie calităţi surprinzătoare. Aproape de nerecunoscut în rolul lui Inge, fiica bacătarului şef, este Diana Decusară.

„Este un avantaj pentru un actor să facă ceva diferit. Or, exact asta am căutat eu să fac, ceva diferit. Ne-am propus să facem o caricatură în sensul bun al cuvântului al personajelor shakespeariene”, a menţionat Diana Decusară, actriţă la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu”.

 „Se lucrează într-un ritm deosebit cum ar fierbe şi sosul în cratiţă. E un altfel de Shakespeare, dar şi o distanţare aşa şi o tratare nu numai a lui Shakespeare, dar şi a existenţei noastre şi în pandemie, dacă vreţi, şi în ceea ce se întâmplă cu noi în acest moment”, a menţionat Petru Hadîrcă, directorul Teatrului Naţional „Mihai Eminescu”.

Spiritul epocii lui  Shakespeare îl transmit prin excelenţă costumele realizate de Tatiana Popa şi scenografia lui Iurie Matei. Premiera spectacolului va avea loc la Teatrul Naţional "Mihai Eminescu" în data de 30 şi 31 octombrie.

Comentarii