Ştiri

Sursa imaginii: Facebook: MAEIE

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Cultură

08 Sep. 2020 / 11:14

Expoziţie de covoare autentice la Chişinău

O expoziţie de covoare autentice incluse în Lista UNESCO a patrimoniului cultural imaterial al umanităţii găzduieşte Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene.

Expoziţia are loc în contextul agendei de acţiuni privind celebrarea celei de-a 29-a aniversări a independenţei Republicii Moldova dar şi a runiunii de nivel înalt consacrată celebrării a 25 de ani a celei de a patra conferinţe mondiale privind femeile

În deschiderea evenimentului, ministrul de Externe, Oleg Ţulea, a mulţumit corpului diplomatic pentru participare activă în cadrul proiectelor culturale desfăşurate de către minister cu prilejul Zilei Independenţei şi sărbătorii naţionale „Limba noastră cea română”.

De asemenea, ministrul a conferit brevetul „Meritul diplomatic” şi diplome de onoare unor diplomaţi din cadrul ministerului, misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare peste hotarele ţării, pentru merite profesionale în perioada de la începutul crizei pandemice.


La inaugurare au participat şi meşterul popular Ecaterina Popescu, colecţionarul şi deţinătorul recordului Guiness Petru Costin şi maestrul în artă Mihai Potârniche.

Comentarii